“SERDAR ŞAHİNOĞLU,;.SANCAKTEPE SULTANBEYLİ ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ’NİN YENİ BAŞKANI OLDU!”

Sancaktepe Sultanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçiminde, iki aday yarıştı: mevcut başkan Şenol Ata ve Serdar Şahinoğlu. Seçime katılanların sayımı sürerken, Divan seçimi başladı. Şenol Ata, Üst Kurul üyelerinden oluşan bir Divan Kurulu oluşturdu. Ancak, Serdar Şahinoğlu, kurula 1 kişi eklenmesi için teklif etti; ancak kabul edilmedi. Bunun üzerine Serdar Şahinoğlu yeni bir Divan listesi oluşturdu ve oylanmasını istedi. Serdar Şahinoğlu’nun Divan Kurulu listesi oylandı ve kabul edildi. Divan başkanlığına Hayati Bozkaya seçildi. Bunun üzerine üst kurul üyeleri seçim yerini terk etti ve salondan ayrıldı. Şenol Ata, seçim iptal edildiğini ve salonun terk edilmesini istedi. Ancak, Divan Başkanı Hayati Bozkaya, seçimin yapılacağını söyledi ve hükümet temsilcileri huzurunda seçim yapıldı. Sonuç olarak, Serdar Şahinoğlu toplam 409 oy alarak yeni başkan seçildi. Şenol Ata ve ekibi, seçim iptali için dilekçe verdi. İfadeler alındı ve tutanak tutuldu. Serdar Şahinoğlu’nun üç iş günü için

“Serdar Şahinoğlu,;.Sancaktepe Sultanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Yeni Başkanı Oldu!”

Sancaktepe Sultanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağanüstü kongresi, bir dizi dramatik olayla dolu bir günün ardından sona erdi. İş insanı Serdar Şahinoğlu, başkan olarak seçildi.

Kongrede, mevcut Başkan Şenol Ata’nın yeniden aday olması ve esnafa yönelik sert söylemleri, gergin anlara neden oldu. Ata’nın konuşmasını kesen esnaf, duruma itiraz etti.

Kongre, 9 Aralık 2023 Cumartesi günü gerçekleşti ve her iki başkan adayının divana önerdiği liste oylandı. Şahinoğlu’nun listesi kabul edilirken, Ata’nın listesi reddedildi. Ata, bu duruma itiraz etti ancak itirazı kabul edilmedi.

Ata, seçimin iptal edildiğini ilan etti ve “Namuslu esnaflar burayı terk ediyor” dedi. Ancak, Divan Başkanı Hayati Bozkaya, seçimin yapılacağını söyledi ve hükümet temsilcileri huzurunda seçim yapıldı.

“Şenol Ata’nın Skandal Sözleri

“Esnaf Şenol Ata’ya İsyan Etti: ‘Siz Beni Kovmadınız mı?’”

 “Ata, 25 yıldır esnaf için ne kadar güzel şeyler yaptığını, hiç kimsenin kalbini kırmadığını ve kimseyi kapısından kovmadığını iddia etti. Ancak bir kadın esnaf, Ata’nın kendisini kolumdan tutarak kovduğunu hatırlattı. Ata, bunu inkar etmek yerine, elini havaya kaldırarak ‘Kovmuş olabilirim, evet sizi kovmuş olabilirim’ dedi. Bu itiraf, salondaki esnafın büyük öfkesine neden oldu ve Ata’yı yuhalayarak protesto ettiler.”

 

Şenol Ata Gazetecilere "Satılmış, Aşağılık" dedi...!

Şenol Ata’nın yerel basında kendisi hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları ile ilgili yazılar nedeniyle bir gazeteciye kızdığı ve tüm gazetecilere hitaben “25 yılda esnaf için ne kadar güzel şeyler yaptık hiç kimsenin kalbini kırmadık, kimseyi kapımızdan kovmadık. Biz bu kadar güzel işler yaparken kendini gazeteci sanan satılmış aşağılık gazeteci tipler ağzına geleni yazıyor.” dedi

Şenol ATA' Şahinoğlu’nun sunduğu listeyi kabul etmiyorum dedi..!

Şenol ATA; listeyi alarak orada bulunan hazirunun başkanıymış gibi  esnaf üzerinde tahakküm kurmaya çalışarak oylarınıza sunuyorum!!  dedi

Başka liste var mı? diye bağırarak oylamaya çalıştığı sırada, Serdar Şahinoğlu araya girip kendi listesini sundu. Şenol Ata agresif tavırlarını sürdürerek Serdar Şahinoğlu’nun sunduğu listeyi kabul etmiyorum dedi ve ardından kendim okuyorum dedi. 25 yıl kooperatife başkanlık yapan Şenol Ata kendi İl Başkanı Mustafa Silahyürek’in adını kağıttan okuyamadı. kürsüye gelen Esnaf Kefalet Kooperatifinin İstanbul İl Bölge Başkan Vekili Bülent Kasapoğlu listeyi elinden aldı. Kasapoğlu itidal çağrısı yaparak güzel bir konuşma yaptı. Konuşmasında Şenol Bey veya Serdar Bey seçilse de bizim için hangisi seçilirse onu saygıyla içimize alacağız dedi.

 

Bülent Kasapoğlu, Şenol Ata ve Serdar Şahinoğlu’nun listelerini ayrı ayrı oylamaya sundu. Oylama neticesinde Divan Başkanı olarak Serdar Şahinoğlu’nun Divan başkanlığı listesi oy çokluğuyla seçildi. Bu durumu gören Şenol Ata, mikrofonu zorla eline alarak şiddetli bir şekilde bağırdı. “Bölge birliğimizin gönderdiği listeyi kabul edenler el kaldırsın!” dedi ve ardından “kabul edilmiştir” diye bağırdı. İtirazlar üzerine Bülent Kasapoğlu tekrar mikrofonu eline alarak “2 listeyi de okuyacağım. Tamam, Şenol Başkan kendisine göre bir şey yaptı da olmaz böyle” diyerek listeyi yeniden oylamaya sundu. Şenol Ata ve Serdar Şahinoğlu’nun listelerini ayrı ayrı oylamaya sunan Bülent Kasapoğlu, Serdar Şahinoğlu’nun Divan başkanlığı için sunduğu listeyi kabul edilmiştir.

Bunun üzerine söz alan Birlik Başkanı Mustafa Silahyürek, “Biz de seçilen baştacıdır birlikten temsilci olarak bir kısmını Divanda olmaması teamülen bize uygun olmadığından katılmayacağız. Yoksa Divanı yönetecek arkadaşların hepsi uygundur. Biz yine sizin birlik başkanınız bunda hiçbir beis yok. Genel kurul şimdiden hayırlı olsun, kazanan arkadaşımızı da tebrik ediyorum. Hiç takılmayın. Bakın tekrar söylüyorum, bugün burada bu seçim yapılacak. Ben olmuşum ya da olmamışım, emin olun bunda bir farklılık yok. Sakın aklınıza yanlış bir şey gelmesin. O listede bizim olup olmadığımızın hiçbir önemi yok. Serdar arkadaşımızın sunduğu Divan bu seçimi çok iyi yönetir. Beni bir arkadaşınız, bir yakınınız olarak bilin. Genel kurulunuzu güzel bir şekilde yapın ve kesinlikle yapacaksınız. Hiçbir sıkıntı yok. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden. Kazanana Allah yardım etsin. Sağ olun, var olun.” dedi.

Serdar Şahinoğlu’nun sunduğu Divan listesi oy çokluğuyla seçildiğini gören Şenol Ata itiraz etmeye çalışsa da Birlik başkanı, “Bu seçimin yapılacağını” söyleyerek salonu terk etti.

ŞENOL ATA ESNAFA HAKARET EDERK SOLONU TERK ETTİ

Esnafa hakaret eden Şenol Ata, eline mikrofonu alarak “Bu seçimi iptal ediyorum” dedi ve ardından kürsüyü terk ederken “Namuslu esnaflar burayı terk ediyor” dedi..

Yüzlerce esnaf Şenol Ata’yı yuhaladı.  Sancaktepe Sultanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçiminde yaşananlar oldukça ilginç. Seçim öncesi hazirun listesinde 735 kişi yer aldı. Seçime gelenler sayılmaya devam edilirken Divan seçimi başladı.

Divan başkanlığına Hayati Bozkaya seçildi. Divan Başkanı Hayati Bozkaya, seçimin yapılacağını söyledi ve hükümet temsilcileri huzurunda seçim yapıldı. Sonuç olarak, Serdar Şahinoğlu toplam 409 oy alarak yeni başkan seçildi. Şenol Ata ve ekibi, seçim iptali için dilekçe verdi. İfadeler alındı ve tutanak tutuldu. Serdar Şahinoğlu’nun üç iş günü içinde Ticaret İl Müdürlüğü’nden görev belgesi alması bekleniyor.

 

Seçim sürecinde yaşananlar oldukça ilginç. Seçim öncesi hazirun listesinde 735 kişi yer aldı. Seçime gelenler sayılmaya devam edilirken Divan seçimi başladı. Şenol Ata, Üst Kurul üyelerinden oluşan bir Divan Kurulu oluşturdu. Ancak, Serdar Şahinoğlu, kurula 1 kişi eklenmesi için teklif etti; ancak kabul edilmedi. Bunun üzerine Serdar Şahinoğlu yeni bir Divan listesi oluşturdu ve oylanmasını istedi. Serdar Şahinoğlu’nun Divan Kurulu listesi oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Divan başkanlığına Hayati Bozkaya seçildi. Bunun üzerine üst kurul üyeleri seçim iki arkadaşının listede olması açısında divana katılmaları arkadaşlarına karşı hoş olmayacağını belirterek  esnafın hoşgörüsüne sığınıyoruz dediler ancak bu seçim yapılacak yeni divan kurulu seçilecek arkadaşlara  başarılar dileriz  bugün burada seçilen başkanın allah yardımcısı olsun diyerek  ayrıldılar Şenol Ata, seçim iptal edildiğini ve salonun terk edilmesini istedi. Ancak, Divan Başkanı Hayati Bozkaya, seçimin yapılacağını söyledi ve hükümet temsilcileri huzurunda seçim yapıldı. Sonuç olarak, Serdar Şahinoğlu toplam 409 oy alarak yeni başkan seçildi. Şenol Ata ve ekibi, seçim iptali için dilekçe verdi. İfadeler alındı ve tutanak tutuldu. Serdar Şahinoğlu’nun üç iş günü içinde Ticaret İl Müdürlüğü’nden görev belgesi alması bekleniyor...

GÜNDEM

DÜNYA